ul. Kormoranów 23, 44-100 Gliwice Sikornik
tel. 32 232-23-41, sekretariat@zsp15.gliwice.eu

Menu
Licznik odwiedzin: 4882835

Szkoła Podstawowa nr 41 im. Władysława Broniewskiego w Gliwicach

Organizacja roku szkolnego

Organizacja roku szkolnego 2022/2023

Organizacja roku szkolnego 2022/20223

1.  Rozpoczęcie roku szkolnego: 1 września 2022r. (czwartek)

2.  Zimowa przerwa świąteczna: 23 - 31 grudnia 2022r.

3.  Ferie zimowe: 16 - 29 stycznia 2023r. 

4.  Wiosenna przerwa świąteczna: 6 kwietnia – 11 kwietnia 2023r.

5.  Egzamin ósmoklasisty - termin główny:
       23 maja 2023 - język polski,
 
       24 maja 2023 - matematyka,  
       25 maja 2023 - język obcy nowożytny.

Termin dodatkowy: 
       12 czerwca 2023,
       13 czerwca 2023,
       14 czerwca 2023.

6.  Zakończenie roku szkolnego 2022/23 - 23 czerwca 2023r.

Dodatkowe  dni wolne od nauki:

- 01.09.2022 (czwartek) – rozpoczęcie roku szkolnego

- 31.10.2022 (poniedziałek)

- 23,24,25. 05. 2023 egzamin ósmoklasisty (wtorek, środa, czwartek)

- 02.05.2023 (wtorek)

- 09.06.2023 (piątek)

- 24.06.2023 (piątek) – zakończenie roku szkolnego.

We wszystkie dni wolne szkoła zapewnia opiekę w godzinach pracy świetlicy szkolnej, dla wszystkich uczniów, którym rodzice nie mogą zapewnić opieki.

Plan spotkań ogólnych z rodzicami:

Godziny zebrań: Godz.16.00, kl  I – III;
                             godz.17.00, 
kl IV – VIII.

W czasie zebrań nauczyciele uczący w kl I - III obecni w godz. 16.30.-17.30
W czasie zebrań nauczyciele uczący w
kl IV - VIII obecni w godz. 17.30-18.30
 

06.09.2022r. - Spotkanie informacyjne  

10.01.2023r - Zebranie ogólne (informacja o ocenach, w szczególności o zagrożeniach) 

23.05.2023r - Zebranie ogólne (informacja o ocenach, w szczególności o zagrożeniach)

KONSULTACJE Z NAUCZYCIELAMI INDYWIDUALNIE
(w ramach godzin dostępności dla uczniów i rodziców)
plik do pobrania w formacie PDF - u dołu posta

Na wniosek rodziców lub wychowawcy klasy może zostać zwołane dodatkowe zebranie. 

Konferencje Rady Pedagogicznej:

1.Konferencja rozpoczynająca nowy rok szkolny 2022/20223 – 31 sierpnia 2022r.

2.Konferencja klasyfikacyjna za I półrocze 2022/2023 – 17.02.2023r. 

3.Konferencja klasyfikacyjna roczna – 19.06.2023r. 

4.Konferencja podsumowująca rok szkolny 2022/2023 – 22.06.2023r. 

Ważne terminy:

10.01.2023r. Wystawienie ocen przewidywanych na I półrocze 

08.02.2023r. Wystawienie ocen proponowanych na I półrocze 

15.02.2023r. Wystawienie ocen za I półrocze 

19.01.2023r. Koniec I półrocza 

20.01.2023r. Rozpoczęcie II półrocza 

22.05.2023r. Wystawienie przewidywanych ocen końcoworocznych  

09.06.2023r. Wystawienie proponowanych ocen końcoworocznych 

16.06.2023r. Wystawienie ocen końcoworocznych.


Pliki do pobrania

  1. KONSULTACJE INDYWIDUALNE Z NAUCZYCIELAMI Godziny dostępności od 17.03.23

Obiady szkolne 2022/2023

PONIEDZIAŁEK 20 marzec 2023r.

Barszcz biały na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami i jajkiem 250g

Kopytka z masłem na słodko 250g

Kompot truskawkowy 200ml

Jogurt owocowy 1szt/100g


ALERGENY

Gluten, seler, jaja, mleko, gorczyca

ENERGIA

BIAŁKO

TŁUSZCZ

WĘGLOWODANY

677 kcal

16 g

20 g

108 g

WTOREK 21 marzec 2023r.

Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsno-warzywnym z zacierkami 300g

Ziemniaki 150g

Udko z kurczaka 1szt

Surówka z por i marchewki z sosem jogurtowym 100g

Woda źródlana 200m


ALERGENY

Gluten, seler, jaja, mleko,

ENERGIA

BIAŁKO

TŁUSZCZ

WĘGLOWODANY

664 kcal

41 g

25 g

69 g

ŚRODA 22 marzec 2023r.

Zupa węgierska na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami 300g

Łazanki z kiszoną kapustą i kiełbasą300g

Kompot wieloowocowy 200ml


ALERGENY

Gluten, seler, jaja, mleko

ENERGIA

BIAŁKO

TŁUSZCZ

WĘGLOWODANY

647 kcal

27 g

23 g

93 g

CZWARTEK 23 marzec 2023r.

Zupa krem z dyni na wywarze mięsno-warzywnym z groszkiem ptysiowym 300g

Kasza bulgur 40g/120g

Potrawka z fileta kurczaka w marchewce i białej kapuście 280g

Sok naturalny „Marchewkowe Pole” 150ml


ALERGENY

Gluten, seler, jaja, mleko

ENERGIA

BIAŁKO

TŁUSZCZ

WĘGLOWODANY

664 kcal

24 g

22 g

93 g

PIĄTEK 24 marzec 2023r.

Zupa koperkowa na wywarze mięsno-warzywnym z ryżem 300g

Ziemniaki 150g

Figurki rybne 100g

Surówka z ogórka, kukurydzy i czerwonej cebulki 100g

Woda źródlana 200ml


ALERGENY

Gluten, seler, jaja, mleko, ryba

ENERGIA

BIAŁKO

TŁUSZCZ

WĘGLOWODANY

671 kcal

45 g

59 g

52 g

________________________________________________________________________

ZASADY KORZYSTANIA Z OBIADÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

Rodzic/opiekun ucznia, który chce korzystać z obiadów w stołówce szkolnej powinien wypełnić Kartę zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolne w SP 41 w Gliwicach (do pobrania na dole strony), oraz dokonać opłaty.

  1. Wysokość stawki żywieniowej wynosi 7,00zł za obiad. Może ona ulec zmianie w trakcie roku szkolnego. Informacja o wysokości opłaty za obiady będzie umieszczona na stronie internetowej szkoły.

  2. Opłat za obiady należy dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy szkoły o numerze: 28 1160 2202 0000 0005 0875 7249 Bank Millennium. W tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc, za który dokonywana jest płatność.

  3. Opłatę za obiady, należy uiścić w terminie do 28-go dnia miesiąca, poprzedzającego miesiąc żywieniowy, którego opłata dotyczy.

  4. Brak opłaty w terminie spowoduje wykreślenie dziecka z obiadów, do czasu uregulowania zaległości.

  5. Zgłoszenia nieobecności dziecka na obiadach należy dokonać w godz. od 7:00 do 8:00 danego dnia – osobiście, telefonicznie 322322341 wew.1, lub e-mailem: k.pichowska@zsp15gliwice.pl oraz przez dziennik elektroniczny (zgłoszenia dokonane po godzinie 8:00 mogą dotyczyć wyłącznie kolejnych dni).

  6. Całkowitą rezygnację z korzystania z obiadów należy zgłosić pisemnie na adres: k.pichowska@zsp15gliwice.pl lub poprzez e-dziennik. Brak zgłoszenia skutkuje naliczeniem kosztów do momentu rezygnacji.

  7. Nie prowadzimy sprzedaży obiadów na wynos.

  8. Z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej w SP 41 można zapoznać się TUTAJ.

Pliki do pobrania

  1. Karta Zgłoszenia Dziecka na obiady w szkolnej stołówce