Organizacja roku szkolnego 2021/2022
1.
Rozpoczęcie roku szkolnego:
01.09.2021r.
2. Zimowa przerwa
świąteczna:
23.12.2021r. - 31.12.2022r.
3. Ferie zimowe:
14.02.2022r. - 27.02.2022r.
4.
Wiosenna przerwa świąteczna:
14.04.2022r. - 19.04.2022r.
5. Egzamin ósmoklasisty, termin główny: 24 - 26.05.2022r.
(24 maja - j. polski, 25 maja - matematyka, 26 maja - język obcy nowożytny).
Termin
dodatkowy: 13-15 czerwca.
6.
Zakończenie rocznych zajęć dydaktyczno - wychowawczych
24.06.2022r.
Dodatkowe dni wolne od nauki:
- 01.09.2021r. (środa) – rozpoczęcie roku szkolnegoWe wszystkie dni wolne dodatkowo, szkoła zapewnia opiekę w godzinach pracy świetlicy szkolnej dla wszystkich uczniów, którym rodzice nie mogą zapewnić opieki.
Klasy 1-3 - 16.00
Klasy 4-8 - 16.30
08.09.2021r. - zebranie ogólne (obecność na zebraniu wskazana)
Konferencje Rady Pedagogicznej:
1. Konferencja rozpoczynająca nowy rok szkolny - 31.08.2021r.
2. Konferencja klasyfikacyjna po I półroczu 2020/21 – 21.01.2022r.
3. Konferencja
klasyfikacyjna na zakończenie roku szkolnego
2020/21 – 21.06.2022r.
4. Konferencja
plenarna na zakończenie roku szkolnego 2020/21 –
23.06.2022r.
Ważne terminy:
18.12.2021r. Wystawienie ocen przewidywanych na I półrocze.
21.12.2021r. Poinformowanie rodziców o ocenach przewidywanych i zagrożeniach -
zebranie.
10.01.2021r. Wystawienie ocen proponowanych na I półrocze.
11.01.2022r. Poinformowanie rodziców o ocenach i proponowanych i zagrożeniach.
20.01.2022r. Wystawienie ocen za I półrocze.
23.01.2022r. Koniec I półrocza.
24.01.2022r. Rozpoczęcie II półrocza.
09.05.2022r.Wystawienie ocen przewidywanych na II półrocze.
11.05.2022r.Poinformowanie rodziców o ocenach i proponowanych i zagrożeniach.
06.06.2022r.Wystawienie ocen proponowanych na I półrocze.
Rodzic/opiekun ucznia, który chce korzystać z obiadów w stołówce szkolnej powinien wypełnić Kartę zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolne w SP 41 w Gliwicach (do pobrania na dole strony),oraz dokonać opłaty.
Wysokość stawki żywieniowej wynosi 5,50zł za obiad. Może ona ulec zmianie w trakcie roku szkolnego. Informacja o wysokości opłaty za obiady będzie umieszczona na stronie internetowej szkoły.
Opłat za obiady należy dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy szkoły o numerze: 28 1160 2202 0000 0005 0875 7249 Bank Millennium. W tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc, za który dokonywana jest płatność.
Opłatę za obiady, należy uiścić w terminie do 28-go dnia miesiąca, poprzedzającego miesiąc żywieniowy, którego opłata dotyczy.
Brak opłaty w terminie spowoduje wykreślenie dziecka z obiadów, do czasu uregulowania zaległości.
Zgłoszenia nieobecności dziecka na obiadach należy dokonać w godz. od 7:00 do 8:00 danego dnia – osobiście, telefonicznie 322322341 wew.1, lub e-mailem: k.pichowska@zsp15gliwice.pl oraz przez dziennik elektroniczny (zgłoszenia dokonane po godzinie 8:00 mogą dotyczyć wyłącznie kolejnych dni).
Całkowitą rezygnację z korzystania z obiadów należy zgłosić pisemnie na adres: k.pichowska@zsp15gliwice.pl lub poprzez e-dziennik. Brak zgłoszenia skutkuje naliczeniem kosztów do momentu rezygnacji.
Nie prowadzimy sprzedaży obiadów na wynos.
Z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej w SP 41 można zapoznać się TUTAJ.
poniedziałek 20 czerwiec 2022r.
Krupnik na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami 300ml
Buchty z sosem czekoladowym150g
Kompot wieloowocowy 200ml
Jabłko 1szt
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
614 kcal |
5 g |
4 g |
119 g |
|
wtorek 21 czerwiec 2022r.
Ziemniaki młode 150g
Nuggetsy z fileta kurczaka80g
Surówka z pora i marchewki z sosem jogurtowym 80g
Woda źródlana 200ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, soja |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
708 kcal |
20 g |
34 g |
79 g |
|
ŚRODA 22 czerwiec 2022r.
Żurek na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem 300ml
Zapiekanka ryżowa z mięsem wieprzowym i warzywami 250g
Herbata owocowa 200ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
648 kcal |
33 g |
27 g |
22 g |
|
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami 250ml
Kluski śląskie 150g
Pieczeń z piersi indyka w sosie 100g
Surówka z ogórka kiszonego i zielonego 100g
Sok naturalny „Zielona lemoniada” 150ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
626 kcal |
34 g |
27 g |
97 g |
|
ALERGENY | Gluten, seler, jaja, mleko, | |||
ENERGIA | BIAŁKO | TŁUSZCZ | WĘGLOWODANY | |
kcal | g | g | g |