Organizacja roku szkolnego 2022/20223
1. Rozpoczęcie roku szkolnego: 1 września 2022r. (czwartek)
2. Zimowa przerwa świąteczna: 23 - 31 grudnia 2022r.
3. Ferie zimowe: 16 - 29 stycznia 2023r.
4. Wiosenna przerwa świąteczna: 6 kwietnia – 11 kwietnia 2023r.
5. Egzamin ósmoklasisty - termin główny:
23 maja 2023 - język polski,
24 maja 2023 - matematyka,
25 maja 2023 - język obcy nowożytny.
Termin dodatkowy:
12 czerwca 2023,
13 czerwca 2023,
14 czerwca 2023.
6. Zakończenie roku szkolnego 2022/23 - 23 czerwca 2023r.
Dodatkowe dni wolne od nauki:
- 01.09.2022 (czwartek) – rozpoczęcie roku szkolnego
- 31.10.2022 (poniedziałek)
- 23,24,25. 05. 2023 egzamin ósmoklasisty (wtorek, środa, czwartek)
- 02.05.2023 (wtorek)
- 09.06.2023 (piątek)
- 24.06.2023 (piątek) – zakończenie roku szkolnego.
We wszystkie dni wolne szkoła zapewnia opiekę w godzinach pracy świetlicy szkolnej, dla wszystkich uczniów, którym rodzice nie mogą zapewnić opieki.
Godziny zebrań: Godz.16.00, kl I – III;
godz.17.00, kl IV – VIII.
W czasie zebrań nauczyciele uczący w kl I - III obecni w godz. 16.30.-17.30
W czasie zebrań nauczyciele uczący w kl IV - VIII obecni w godz. 17.30-18.30
06.09.2022r. - Spotkanie informacyjne
10.01.2023r - Zebranie ogólne (informacja o ocenach, w szczególności o zagrożeniach)
23.05.2023r - Zebranie ogólne (informacja o ocenach, w szczególności o zagrożeniach)
KONSULTACJE Z NAUCZYCIELAMI INDYWIDUALNIE
(w ramach godzin dostępności dla uczniów i rodziców)
plik do pobrania w formacie PDF - u dołu posta
Na wniosek rodziców lub wychowawcy klasy może zostać zwołane dodatkowe zebranie.
Konferencje Rady Pedagogicznej:
1.Konferencja rozpoczynająca nowy rok szkolny 2022/20223 – 31 sierpnia 2022r.
2.Konferencja klasyfikacyjna za I półrocze 2022/2023 – 17.02.2023r.
3.Konferencja klasyfikacyjna roczna – 19.06.2023r.
4.Konferencja podsumowująca rok szkolny 2022/2023 – 22.06.2023r.
Ważne terminy:
10.01.2023r. Wystawienie ocen przewidywanych na I półrocze
08.02.2023r. Wystawienie ocen proponowanych na I półrocze
15.02.2023r. Wystawienie ocen za I półrocze
19.01.2023r. Koniec I półrocza
20.01.2023r. Rozpoczęcie II półrocza
22.05.2023r. Wystawienie przewidywanych ocen końcoworocznych
09.06.2023r. Wystawienie proponowanych ocen końcoworocznych
16.06.2023r. Wystawienie ocen końcoworocznych.
PONIEDZIAŁEK 20 marzec 2023r.
Barszcz biały na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami i jajkiem 250g
Kopytka z masłem na słodko 250g
Kompot truskawkowy 200ml
Jogurt owocowy 1szt/100g
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, gorczyca |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
677 kcal |
16 g |
20 g |
108 g |
WTOREK 21 marzec 2023r.
Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsno-warzywnym z zacierkami 300g
Ziemniaki 150g
Udko z kurczaka 1szt
Surówka z por i marchewki z sosem jogurtowym 100g
Woda źródlana 200m
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
664 kcal |
41 g |
25 g |
69 g |
ŚRODA 22 marzec 2023r.
Zupa węgierska na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami 300g
Łazanki z kiszoną kapustą i kiełbasą300g
Kompot wieloowocowy 200ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
647 kcal |
27 g |
23 g |
93 g |
CZWARTEK 23 marzec 2023r.
Zupa krem z dyni na wywarze mięsno-warzywnym z groszkiem ptysiowym 300g
Kasza bulgur 40g/120g
Potrawka z fileta kurczaka w marchewce i białej kapuście 280g
Sok naturalny „Marchewkowe Pole” 150ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
664 kcal |
24 g |
22 g |
93 g |
PIĄTEK 24 marzec 2023r.
Zupa koperkowa na wywarze mięsno-warzywnym z ryżem 300g
Ziemniaki 150g
Figurki rybne 100g
Surówka z ogórka, kukurydzy i czerwonej cebulki 100g
Woda źródlana 200ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, ryba |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
671 kcal |
45 g |
59 g |
52 g |
________________________________________________________________________
ZASADY KORZYSTANIA Z OBIADÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ
Rodzic/opiekun ucznia, który chce korzystać z obiadów w stołówce szkolnej powinien wypełnić Kartę zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolne w SP 41 w Gliwicach (do pobrania na dole strony), oraz dokonać opłaty.
Wysokość stawki żywieniowej wynosi 7,00zł za obiad. Może ona ulec zmianie w trakcie roku szkolnego. Informacja o wysokości opłaty za obiady będzie umieszczona na stronie internetowej szkoły.
Opłat za obiady należy dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy szkoły o numerze: 28 1160 2202 0000 0005 0875 7249 Bank Millennium. W tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc, za który dokonywana jest płatność.
Opłatę za obiady, należy uiścić w terminie do 28-go dnia miesiąca, poprzedzającego miesiąc żywieniowy, którego opłata dotyczy.
Brak opłaty w terminie spowoduje wykreślenie dziecka z obiadów, do czasu uregulowania zaległości.
Zgłoszenia nieobecności dziecka na obiadach należy dokonać w godz. od 7:00 do 8:00 danego dnia – osobiście, telefonicznie 322322341 wew.1, lub e-mailem: k.pichowska@zsp15gliwice.pl oraz przez dziennik elektroniczny (zgłoszenia dokonane po godzinie 8:00 mogą dotyczyć wyłącznie kolejnych dni).
Całkowitą rezygnację z korzystania z obiadów należy zgłosić pisemnie na adres: k.pichowska@zsp15gliwice.pl lub poprzez e-dziennik. Brak zgłoszenia skutkuje naliczeniem kosztów do momentu rezygnacji.
Nie prowadzimy sprzedaży obiadów na wynos.
Z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej w SP 41 można zapoznać się TUTAJ.