Organizacja roku szkolnego 2023/2024
1. Rozpoczęcie roku szkolnego: 4 września 2023r. (czwartek)
2. Zimowa przerwa świąteczna: 23 - 31 grudnia 2023r.
3. Ferie zimowe: 29 stycznia - 11 lutego 2024r.
4. Wiosenna przerwa świąteczna: 28 marca – 02 kwietnia 2024r.
5. Egzamin ósmoklasisty - termin główny:
14 maja 2024 - język polski,
15 maja 2024 - matematyka,
16 maja 2024 - język obcy nowożytny.
Termin dodatkowy:
10 czerwca 2024,
11 czerwca 2024,
12 czerwca 2024.
6. Zakończenie roku szkolnego 2022/23 - 21 czerwca 2024r.
Dodatkowe dni wolne od nauki:
- 04.09.2023 (piątek) – rozpoczęcie roku szkolnego
- 31.10.2023 (poniedziałek)
- 14,15,16. 05.2024 - egzamin ósmoklasisty (wtorek, środa, czwartek)
- 02.05.2024 (czwartek)
- 31.05.2024 (piątek)
- 21.06.2024 (piątek) – zakończenie roku szkolnego.
We wszystkie dni wolne szkoła zapewnia opiekę w godzinach pracy świetlicy szkolnej, dla wszystkich uczniów, którym rodzice nie mogą zapewnić opieki.
Godziny zebrań:
godz.16.00, kl I – III, z wychowawcą
godz.17.00, kl IV – VIII, z wychowawcą.
W czasie zebrań nauczyciele uczący w kl I - III obecni w godz. 16.30.-17.30
W czasie zebrań nauczyciele uczący w kl IV - VIII obecni w godz. 17.30-18.30
07.09.2023r. - Spotkanie informacyjne
14.12.2023r - Zebranie ogólne (informacja o ocenach, w szczególności o zagrożeniach)
16.05.20243r. - Zebranie ogólne (informacja o ocenach, w szczególności o zagrożeniach)
Na wniosek rodziców lub wychowawcy klasy może zostać zwołane dodatkowe zebranie.
KONSULTACJE Z NAUCZYCIELAMI INDYWIDUALNIE
(w ramach godzin dostępności dla Uczniów i Rodziców)
Każdy czwartek, godzina 14.30 - 15.30
Konferencje Rady Pedagogicznej:
1.Konferencja rozpoczynająca nowy rok szkolny 2023/20224 – 31 sierpnia 2023r.
2.Konferencja klasyfikacyjna za I półrocze 2023/2024 – 25.01.2024r.
3.Konferencja klasyfikacyjna roczna – 18.06.2024r.
4.Konferencja podsumowująca rok szkolny 2022/2023 – 20.06.2024r.
Ważne terminy:
11.12.2023r. Wystawienie ocen przewidywanych za I półrocze
17.01.2024r. Wystawienie ocen za I półrocze
11.02.2024r. Koniec I półrocza
12.02.2024r. Rozpoczęcie II półrocza
13.05.2024r. Wystawienie przewidywanych ocen końcoworocznych
10.06.2023r. Wystawienie ocen końcoworocznych.
JADŁOSPIS TYGODNIOWY
PONIEDZIAŁEK 18 wrzesień 2023r.
Zupa porowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami 300gMakaron z białym serem na słodko 280g
Herbata słodzona miodem 200ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
658 kcal |
29 g |
18 g |
98 g |
|
WTOREK 19 wrzesień 2023r.
Zupa selerowa na wywarze mięsno-warzywnym z zacierkami 250gZiemniaki 150g
Nuggetsy z fileta drobiowego 80g
Surówka z kapusty białej i marchewki z sosem jogurtowym 100g
Woda źródlana 200ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
690 kcal |
27 g |
35 g |
80 g |
|
ŚRODA 20 wrzesień 2023r.
Zupa grochowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami i kiełbasą 300gZapiekanka ryżowa z warzywami i mięsem wieprzowym 300g
Herbata owocowa 200ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, gorczyca |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
628 kcal |
20 g |
34 g |
79 g |
|
CZWARTEK 21 wrzesień 2023r.
Zupa szpinakowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami i jajkiem 300g
Pierogi ruskie z masłem 280g
Sok naturalny „Słoneczny" 150ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, gorczyca |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
621 kcal |
45 g |
22 g |
18 g |
|
PIĄTEK 22 wrzesień 2023r.
Zupa grysikowa na wywarze mięsno-warzywnym 300gZiemniaki 150g
Kotlet mielony z fileta rybnego 90g
Surówka z kapusty kiszonej 100g
Woda źródlana 200ml
ALERGENY |
Gluten, seler, jaja, mleko, ryba |
|||
ENERGIA |
BIAŁKO |
TŁUSZCZ |
WĘGLOWODANY |
|
638 kcal |
25 g |
21 g |
64 g |
|
___________________________________________________________
ZASADY KORZYSTANIA Z OBIADÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ
Rodzic/opiekun ucznia, który chce korzystać z obiadów w stołówce szkolnej powinien wypełnić Kartę zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolne w SP 41 w Gliwicach (do pobrania na dole strony), oraz dokonać opłaty.
Wysokość stawki żywieniowej wynosi 7,00zł za obiad. Może ona ulec zmianie w trakcie roku szkolnego. Informacja o wysokości opłaty za obiady będzie umieszczona na stronie internetowej szkoły.
Opłat za obiady należy dokonywać wyłącznie na rachunek bankowy szkoły o numerze: 28 1160 2202 0000 0005 0875 7249 Bank Millennium. W tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc, za który dokonywana jest płatność.
Opłatę za obiady, należy uiścić w terminie do 28-go dnia miesiąca, poprzedzającego miesiąc żywieniowy, którego opłata dotyczy.
Brak opłaty w terminie spowoduje wykreślenie dziecka z obiadów, do czasu uregulowania zaległości.
Zgłoszenia nieobecności dziecka na obiadach należy dokonać w godz. od 7:00 do 8:00 danego dnia – osobiście, telefonicznie 322322341 wew.1, lub e-mailem: k.pichowska@zsp15gliwice.pl oraz przez dziennik elektroniczny (zgłoszenia dokonane po godzinie 8:00 mogą dotyczyć wyłącznie kolejnych dni).
Całkowitą rezygnację z korzystania z obiadów należy zgłosić pisemnie na adres: k.pichowska@zsp15gliwice.pl lub poprzez e-dziennik. Brak zgłoszenia skutkuje naliczeniem kosztów do momentu rezygnacji.
Nie prowadzimy sprzedaży obiadów na wynos.
Z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej w SP 41 można zapoznać się TUTAJ.